Gratis verzenden vanaf € 50,-

Veelgestelde vragen

Welke informatie krijg ik als ik met de EQ SaddleClip train?
Op de pagina Analyses staan alle schermen die je kan inzien na je training, inclusief uitleg. 

Hoe gebruik ik de SaddleClip in mijn trainingssessies?
De SaddleClip is verbonden met je telefoon via Bluetooth. Via de Equestic app op je mobiele tefoon kies je het paard welke je gaat trainen. Zet de SaddleClip aan en uit en bekijk je resultaten meteen.

Hoe kan ik gegevens delen?
Je kan gegevens delen met bijvoorbeeld een instructeur, deze kan jouw trainingsgegevens dan alleen inzien. Je kunt ook iemand toevoegen als trainer van het paard (een bijrijder bijvoorbeeld) zodat ook de trainingen die je paard met een andere ruiter doet, worden opgeslagen in de app. Jij kan zien wat de trainingsresultaten van je bijrijder zijn en vice versa. De andere ruiter kan de app ook gratis downloaden en heeft dus niet jouw telefoon nodig. 

Hoe weet ik of de SaddleClip werkt als ik aan het rijden ben?
Tijdens het rijden wordt het grootste deel van de analyse in realtime uitgevoerd op je mobiele telefoon. Een teller geeft aan hoeveel tijd verstreken is. Bovendien knippert het blauwe LED-lampje op de SaddleClip wanneer het wordt ingeschakeld.

Moet ik mijn mobiele telefoon meenemen als ik aan het rijden ben?
Dat hoeft niet. De SaddleClip kan ritten van maximaal een uur lang bufferen. Je hebt alleen je mobiele telefoon nodig om de SaddleClip aan en uit te zetten. Aan het einde van de trainingssessie heeft de SaddleClip enige tijd nodig om de gegevens te verwerken, dit duurt ongeveer een derde of een kwart van de tijd. Gedurende 45 minuten rijden heeft de SaddleClip ongeveer 10 tot 15 minuten nodig om te verwerken. Dit proces moet worden voltooid voordat je een nieuwe trainingssessie kunt starten.

Kan mijn SaddleClip vallen als ik aan het rijden ben?
Nee, dat zal het niet. Er zijn uitgebreide tests uitgevoerd, onder andere met bokkende paarden, springpaarden met sprongen tot 1,60 m en eventingpaarden.

Moet ik me ergens voor inschrijven?
Nee, wanneer je een SaddleClip bestelt is er een gratis abonnement op de app met de huidige functionaliteit. 

Maakt het uit aan welke kant van het zadel ik mijn SaddleClip bevestig?
De SaddleClip moet aan de linker kant van het paard worden bevestigd. Het maakt niet uit of het aan de boven- of onderkant is. Het is belangrijk om de SaddleClip horizontaal te plaatsen; met een maximale hoek van 45 graden. Als de SaddleClip niet correct is geplaatst dan laat de app dit weten.

Kan je alleen rijden met de SaddleClip? Of kan je de SaddleClip ook gebruiken bij mennen of longeren?
De SaddleClip kan zeker gebruikt worden bij bijvoorbeeld mennen, longeren of werken aan de hand. Zolang het paard een singel om heeft, waar de Clip aan de linkerkant van het paard bevestigd kan worden, kunnen trainingen met de SaddleClip geanalyseerd worden.


Werkt de SaddleClip ook voor het rijden in tölt?
Nee, dat herkent de SaddleClip niet.

Is Bluetooth-straling schadelijk voor mijn paard?
De SaddleClip voldoet aan alle vereisten voor het gebruik van Bluetooth. Het is nog niet duidelijk bewezen of Bluetooth schadelijke straling genereert (voor mensen en/of dieren). We kunnen dus geen uitspraken doen of het wel of niet schadelijk is voor jouw paard.

Meet de SaddleClip de hartslag van het paard?
De SaddleClip meet de hartslag niet.  Hier zou je een specifieke hartslagmeter voor moeten gebruiken. Er wordt wel een update gepland om de metingen van Polar hartslagmeters te combineren met de gegevens.

Hoeveel paarden kan ik volgen met een SaddleClip?
Het aantal paarden is onbeperkt. Je kunt zoveel paarden volgen als je wilt met een SaddleClip. Het delen van gegevens is gratis voor jou en voor de mensen met wie je het deelt.

In welke taal is de app?
De app is beschikbaar in verschillende talen; Nederlands, Engels en Duits.

Vervangt trainen met de EQ SaddleClip instructie?
Nee instructie zal altijd wenselijk blijven. Wel geeft het je meer inzicht in je trainingen waardoor je bewuster gaat rijden. Daarnaast kan je ook zien of de trainingen beter gaan als je les hebt. Zo zouden bijvoorbeeld de symmetrie en de afdruk beter moeten zijn als je les hebt. Het is ook heel raadzaam om je gegevens te delen met je instructeur, zodat hij of zij ook kan zien hoe je trainingen gaan als je voor jezelf rijdt.

Is het verstandig om ook te longeren met de SaddleClip?
Ja dat is zeker verstandig. Als je met een singel longeert, kan je de clip eenvoudig bevestigen. Door de resultaten te vergelijken tussen het rijden en longeren, kan je ook tot bepaalde inzichten komen. Als je paard met longeren beter (symmetrischer) beweegt dan met rijden, kan dit komen door ruiterinvloed (een ruiter die scheef zit), maar het zou ook kunnen komen door een slecht passend zadel.

Hoe weet ik welke training ik "wat" gedaan heb?
Na iedere training kan je een omschrijving toevoegen van de training van een aantal zinnen. Zo kan je bijvoorbeeld vermelden wie er heeft gereden, of je speciale dingen hebt geoefend (zoals bijv. zijgangen of tempowisselingen), of je les of wedstrijd hebt gehad, of je hebt gelongeerd etc. etc. Ook vraagt de app na iedere training om een emoji toe te voegen, waarmee je je gevoel over de training weergeeft. Je kan kiezen uit een blije, een neutrale of een boze emoji.